Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Unholy Ritual - Finis Origine Pendet (EP)



Οι Unholy Ritual αν και έλειψαν δισκογραφικά από το 2008, αποφάσισαν να επιστρέψουν με ένα EP, “Finis Origine Pendet”. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Πριν ξεκινήσω να περιγράφω αυτό που άκουσα, ας αναφέρω κάποια στοιχεία για την μπάντα: Πρόκειται για μία ελληνική Black Metal μπάντα, με αρκετά στοιχεία από Symphonic Metal και αποτελούνται από τους Erevos (φωνή), Ad Ventus (κιθάρα), Q_Snc (πλήκτρα), Drakhon (μπάσο), Talos (drums).

Ως προς το “Finis Origine Pendet”, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκοτεινό, εφιαλτικό, ατμοσφαιρικό και σίγουρα πολύ δυνατό, με φανερές επιρροές από Dimmu Borgir που συνοδεύονται από συμφωνικά στοιχεία. Το μόνο αρνητικό σε αυτό το EP είναι πως περιέχει μόλις 4 κομμάτια, τα οποία όμως σε κάνουν να ανυπομονείς για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Πιο συγκεκριμένα, το “Chalice Of Aquarius” ανοίγει εντυπωσιακά το EP και εντοπίζεις την εξέλιξη της μουσικής των Unholy από το “Rex Mundi” του 2008, πιο γρήγοροι ρυθμοί, πιο σκοτεινός ήχος. Στο “Ignes Fatui” εντοπίζονται ίσως κάποια progressive στοιχεία και τα πλήκτρα είναι ένα από τα δυνατά σημεία του κομματιού. Το “Distinct Inception” εκπλήσσει ευχάριστα με τα εξαιρετικά πλήκτρα που θυμίζουν soundtrack ταινίας θρίλερ, και την “Cradle Of Filth” ατμόσφαιρα, ειδικά στα γρήγορα σημεία του. Το καλύτερο σημείο του EP είναι σίγουρα το “Death Before Dishonor (Nakajima Ki-43 Hayabusa)”, του οποίου το video clip δημοσιεύτηκε πρόσφατα και είναι εξαιρετικό. Σκοτεινές μελωδίες που εναλάσσονται, με drums και μπάσο που σου τρυπούν το στομάχι, riffs που πορώνουν και φωνητικά βγαλμένα από την Κόλαση και με το πιο επικό κλείσιμο. Το πιο “Dimmu Borgir” κομμάτι τους από το EP, με την καλή έννοια. Να αναφέρω επίσης πως το εξώφυλλο του EP έχει επιμεληθεί ο Andreas Marshall (Blind Guardian, King Diamond, Dimmu Borgir κλπ) το οποίο ταιριάζει γάντι με την δουλειά των Unholy.

Το “Finis Origine Pendet” είναι μια άρτια δουλειά στο σύνολό της, που αποδεικνύει πως οι Unholy Ritual έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά και πως θα δούμε και άλλα καλά πράγματα από αυτούς στο μέλλον. Οι λάτρεις του Black Metal ΠΡΕΠΕΙ να το ακούσουν.

Κείμενο: Δέσποινα Δευτεραίου