Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Skunk Anansie - Wonderlustre

Για τους περισσότερους είναι γνωστό, πως οι Skunk Anansie είναι ένα σημαντικό γκρουπ βγαλμένο από τη δεκαετία του ’90 του οποίου τα μέλη αποφάσισαν μετά από 3 δίσκους να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους το 2001. Έκτοτε πέρασαν 8 χρόνια μέχρι που τα μέλη της μπάντας ενώθηκαν ξανά με αφορμή μια συλλογή με τις επιτυχίες που περιλαμβάνει και 3 νέα κομμάτια (Because Of You, Squander και Tear the Place Up) και αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί  και να γράψουν υλικό  για ένα νέο δίσκο. Έτσι και έγινε. Μέσα στη χρονιά που διανύουμε δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν την 4η κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά, η οποία τιτλοφορείται ως  ‘’Wonderlustre’’.
Το άλμπουμ λοιπόν,  ξεκινάει με το  ‘’God Loves Only You’’ και όπως λένε και οι στίχοι κάπου λίγο πριν από το ρεφρέν , η Skin και η παρέα της μας δίνουν το μήνυμα ‘’I Am Born Again… ’’. Στο μεταξύ το κομμάτι αρχίζει και δυναμώνει , να ζωηρεύει μέχρι την τελική του κορύφωση στο ρεφρέν δίνοντας μας έτσι ένα ιδανικό ξεκίνημα για την πορεία του δίσκου.  Ακολουθεί το ‘’My Ugly Boy’’ το οποίο είναι το πρώτο single του δίσκου. Ένα ιδιαίτερα δυναμικό και πιασάρικο κομμάτι ιδανικό για το ραδιοφωνικό airplay το οποίο μας παραπέμπει ηχητικά σε γνωστά ροκ κομμάτια που είχαν ακουστεί  στις αρχές δεκαετίας του ’90 (πχ  Pretend That Were Dead από τις L7).  Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το ‘’Talk Too Much’’ σε πιο mid-tempo ρυθμούς  για να περάσουμε  πιο μετά στο πολύ γκρουβάτο και γρήγορο  ‘’It Doesnt Matter’’. Ο ρυθμός ξαναπέφτει στο mid-tempo με κομμάτια όπως  το ‘’My Love Will Fall’’ , ‘’Feeling The Itch’’ και το πολύ καλό ‘’You Cant Always Do What You Like’’ για να κλείσει το άλμπουμ με  το ‘’I Will Stay But You Should Leave’’ , δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό φινάλε. 
Ένα άλμπουμ σε αυτό το είδος, μπορώ να πω πως είχα πραγματικά καιρό να ακούσω. Μπορώ να επικαλεστώ ενδεχομένως το τελευταίο των Garbage (Bleed Like Me -2005) ως εφάμιλλο  σε δυναμικότητα και ενέργεια. To  ‘’Wonderlustre’’ περιέχει συνολικά 12 κομμάτια, τα οποία φαίνεται πως διαλέχτηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κανένα δεν δείχνει να υστερεί από τα υπόλοιπα.  Είναι ένας δίσκος από αυτούς που θα αποκαλούσα ‘’γεμάτος’’ και ‘’τίμιος’’. Ακούγεται ευχάριστα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι χωρίς δυσκολία και αυτό είναι κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο στις ημέρες μας.  Προς Shirley Manson και Σία : Σας περιμένουμε…

Κείμενο : Πέτρος Μελίδης