Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Broken Bells : Meyrin Fields EP (Columbia 2011)


Την προηγούμενη χρονιά οι Broken Bells (το project του Danger Mouse και του James Mercer) μας συστήθηκε μέσα από το ντεμπούτο του το οποίο αμέσως τράβηξε την προσοχή του μουσικού κοινού παγκοσμίως. Τραγούδια σαν το "The Ghost Inside" και "The High Road" βρέθηκαν στις λίστες με τα κορυφαία τραγούδια του 2010 αποδεικνύοντας ότι η συνάντηση των δύο χαρισματικών μουσικών είναι ικανή να παράγει μαγεία! Ακριβώς σε αυτό στηρίχθηκαν και στο νέο του ΕΡ Meyrin Fields και αυτή τη φορά μάλλον σκοπεύουν να πάνε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά!

Ηχητικά το νέο πόνημα των Broken Bells κινείται πιο πολύ προς τον ήχο της πρώτης τους δουλειάς! Δεν είναι σαφώς διαφοροποιημένο από το ντεμπούτο τους, αλλά έχει κάποια σημεία που ξεχωρίζει. Στο εναρκτήριο ομώνυμο τραγούδι της συγκεκριμένης κυκλοφορίας ο ήχος τους μοιάζει να στρέφεται προς την electronicaJames Mercer είναι για μια ακόμα φορά εξαιρετικός στο ρόλο του στα φωνητικά ενώ τα backing vocals που είχαν εντυπωσιάσει στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Συνέχεια με το "Windows" που φλερτάρει αρκετά με το ήχο του ντεμπούτου τους. Εξαιρετικά φωνητικά, πιασάρικες κιθαριστικές μελωδίες και ήχος που σε συναρπάζει από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Στο "Easy Life" ο ήχος κάνει ένα μικρό φλερτ με την reggae,με τις τσιμπημένες κιθάρες σε πρώτο πλάνο και το βαθύ μπάσο σε συνδυασμό με τον ήχο του Hammond να δημιουργούν ένα πολύ γοητευτικό αποτέλεσμα. Το ΕΡ κλείνει με το "Heartless Empire" όπου ο Mercer ακούγεται πιο συναισθηματικός παρά ποτέ. Βέβαια ο ήχος μοιάζει αρκετά θαμμένος με τις παραμορφωμένες κιθάρες μόνο να ξεχωρίζουν έντονα στερώντας ίσως από το τραγούδι την λάμψη που θα του άρμοζε.

Σε γενικές γραμμές το Meyrin Fields δεν είναι κάτι το εξαιρετικά καινοτόμο. Ψήγματα διαφοροποίησης του ήχου τους υπάρχουν, αλλά δεν είναι ικανά για να πούμε ότι οι Broken Bells έκαναν στροφή. Μάλλον μοιάζει περισσότερο σαν μια συλλογή τραγουδιών που περίσσεψαν από την πρώτη τους κυκλοφορία. Όπως και να 'χει όμως το αποτέλεσμα μας αρέσει και τουλάχιστον από πλευράς ευχαρίστησης ακρόασης μας ικανοποιεί πλήρως. Ακούστε και τα συμπεράσματα δικά σας!

Κείμενο : Γιώργος Παρδάλης