Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

We Are the Fallen - Tear The World Down


Είναι μερικά συγκροτήματα που έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά ακουστικά γνωρίσματα που τα κάνουν αμέσως αντιληπτά ως προς την ταυτότητα τους. Υπάρχουν βεβαίως και τα υπόλοιπα και κυρίως τα μεταγενέστερα τα οποία αντιγράφουν εκείνο τον ήχο με αποτέλεσμα να επακολουθεί η σύγκριση με το πρωτότυπο συνήθως με την φράση ''Οι τάδε αντιγράφουν τους τάδε''. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τους We Αre Τhe Fallen που εδώ μας παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα με τον τίτλο ''Tear the World Down''. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό συμβαίνει διότι, ενώ η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για πιστό αντίγραφο των Evanescence, πίσω απο το όνομα "We Are The Fallen" κρύβονται οι...Evanescence χωρίς βέβαια την Amy Lee
Οι We Are The Fallen αποτελούνται από τον συνιδρυτή των Evanescence Ben Moody παρέα με τους πρώην Evanescence John LeCompt, Rocky Gray . την τραγουδίστρια που έγινε γνωστή από το American Idol, Carly Smithson και τον μπασίστα Marty O' Brien (Disturbed, Tommy Lee. Static-X κ.α)
Αυτός είναι ο λόγος που δικαιολογημένα σύμφωνα και με παλιές δηλώσεις του Moody , δεν πρέπει να τίθεται θέμα αντιγραφής αφού όπως γίνεται αντιληπτό ο ήχος εκείνος, είχε δημιουργήθει από εκείνους.
Έτσι λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ''Tear The World Down'' θα ήτανε ο τρόπος που μάλλον θα ακουγόντουσαν οι Evanescence στις μέρες μας αν όλα ήτανε άρτια και δεν είχανε <<πλακωθεί>> με την εναπομείνασα Amy Lee. Εδώ υπάρχει βέβαια ένα άλλο ζήτημα. Και δεν είναι άλλο από αυτό της μουσικής εξέλιξης... Βλέπετε έχουνε περάσει 9 χρόνια από το Fallen (2001) και δυστυχώς ακόμα μιλάμε για τα κομμάτια του όπως τα ''Bring me to Life'' και ''My Immortal" κάνοντας τα αμέσως ακόμα αξεπέραστα και από τους ίδιους τους δημιουργούς τους.
Με λίγα λόγια οι We Are The Fallen αντιγράφουν τον εαυτό τους και δεν δείχνουν σημάδια εξέλιξης προς το παρών...
Θα δώσω ένα ελαφρυντικό , αυτό της νεοεμφανιζόμενης μπάντας και θα περιμένω την επόμενη τους δουλειά μήπως και αντιληφθώ σημάδια ουσιώδης εξέλιξης. Ειδαλλώς είναι απλά μια αντίπραξη απέναντι στην ντίβα Amy Lee. Έργο παρόμοιο με τους Velvet Revolver από
την μία και τον Axl Rose (Guns n' Roses) από την άλλη. Τέλος όσον αφορά τις φωνές των 2 δεσποινίδων , θα δείξω την προτίμηση μου σε αυτή της Carly Smithson ως πιό δουλεμένη και προσεγμένη (αν και πάλι μπορεί τα Pro Tools να κάνανε το θαύμα τους...).

Κείμενο : Πέτρος Μελίδης