Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

How To Destroy Angels E.P.

 
Ιδού λοιπόν η πρώτη δουλειά του Trent Reznor, 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του The Slip (Nine Inch Nails). Πρόκειται για ένα side project στο οποίο συμμετέχει μαζί με τη σύζυγο του Mariqueen Maandig & τον Atticus Ross και  αποτελείται από 6 κομμάτια.
Ακούγοντας το Ε.P.  μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του ήχου που είχε ειδικά στις τελευταίες τους δουλειές  με τους NIN ο Trent Reznor.  Από τον τρόπο που τραγουδάει η Mariqueen μέχρι και τα ηχητικά samples , καθώς και το συναισθηματικό ύφος των κομματιών.  Ειδικά σε 2 από αυτά δυστυχώς κατά την άποψη μου, οι ομοιότητες είναι τόσο μεγάλες που φτάνουν σε μια λογική copy-paste… Για να γίνω πιο σαφής πάρτε το ‘’Fur Lined’’ και παίξτε στο καπάκι τα ‘’Only’’ από το With Teeth και το ‘’Discipline’’ από το The Slip. Η δεύτερη περίπτωση  που διέκρινα είναι αυτή του  ‘’A Drowning’’ καθώς μοιάζει αρκετά με το ‘’The Wretched’’ από το The Fragile. Σίγουρα με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Κάνω λάθος; Γενικά το παρόν E.P. δεν είναι άσχημο, είναι αρκετά αξιόλογο απλά τουλάχιστον εγώ προσωπικά περίμενα κάτι που να μην είχε τόσο γνώριμα χαρακτηριστικά  στο ότι είχε να κάνει με τους NΙΝ. Μου έδωσε την εντύπωση πως τα κομμάτια αυτά θα μπορούσαν άνετα να αποτελούσαν ηχητικά αποφάγια που κατάφερε ο Trent να ξεφορτωθεί σε τούτο εδώ το σχήμα…
Ας  είναι τουλάχιστον απλά μιά πρώτη ένδειξη ως προς το πως θα ακούγεται το full length album που  θα επακολουθήσει μέσα στην επόμενη χρονιά. Μέχρι τότε θα αναμένουμε την καινούρια δουλειά και των Nine Inch Nails με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το παρόν E.P. διατίθεται τζάμπα από το επίσημο site του γκρουπ. Κανένα παράπονο δεν έχουμε. 

Κείμενο : Πέτρος Μελίδης