Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Hardcore Superstar : Split Your Lip



Οι Σουηδοί Hardcore Superstar επανέρχονται στο προσκήνιο, έπειτα από πολλές επιτυχίες και συνεχείς ζωντανές εμφανίσεις, με τον 8ο δίσκο τους δίνοντας μας το καλύτερο έναυσμα για να βάλουμε φωτιά στα μουσικά μας βράδια. Και αυτό γιατί δημιούργησαν την απόλυτη μουσική υπόκρουση για ατελείωτα γλέντια, ξενύχτια και αλητείες. Με όνομα που παραπέμπει περισσότερο σε σεξουαλικές παρά σε μουσικές καταστάσεις οι Σουηδοί όπως υποστηρίζουν-και ισχύει-αναμιγνύουν το thrash metal με το glam, βαφτίζοντας το “street metal”, με τρόπο ιδιαίτερα επιτυχημένο και απορούν πως κανείς δεν τόλμησε στο παρελθόν να παντρέψει δύο τόσο διαφορετικούς κόσμους.

Με επιρροές από την τιμημένη σκηνή του Los Angeles, το κλασσικό heavy αλλά και το thrash metal οι HCSS βρισκόμενοι σε έναν οργασμό έμπνευσης συνέλαβαν τις ιδέες για τη νέα τους δουλειά κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιοδείας τους και κλείστηκαν στο studio ώστε να μας προσφέρουν το “Split Your Lip”. Βαρύ και ασήκωτο poser-άδικο heavy metal με εισαγωγικό κομμάτι βγαλμένο από άλλη δεκαετία με μία αίσθηση ότι οι Steel heart τζαμάρουν με τους Motley Crue την ώρα που κρυφοκοιτάζει ο Slash
.
Άκρως τσαμπουκαλεμένα-hard rock meets scream ndigital-φωνητικά, riffs που σου μένουν από το πρώτο άκουσμα, αιχμηρές κιθάρες, μελωδικά solos, ρεφρέν που σε στέλνουν στον 7ο ουρανό, συναυλιακή διάθεση διάσπαρτη σε κάθε σημείο καθώς και ένα “αισθηματικό πέρασμα”(“Run to your mama”) αφιερωμένο στις μπάντες-είδωλα τους ……Πιοτό, γυναίκες και αυτοκαταστροφή την οποία γλεντάς μέχρι τελικής πτώσεως.

Αν και ο δίσκος είναι από μόνος του highlight θα ξεχώριζα τα :“Sadistic Girls”, “Guestlists”, “Last Call For Alcohol” “Split Your Lip” καθώς και το “LovinThe Dead”, με μια blues-σαρωτική εισαγωγή, που για άγνωστο λόγο δεν περιέχεται στο δίσκο.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και που καθημερινά πονοκεφαλιάζουμε για διάφορους λόγους οι Hardcore Superstar, έχοντας πιάσει το νόημα, μας καλούν να “το ρίξουμε λίγο έξω” απογειώνοντας τη διάθεση μας, με το “Split Your Lip” να ηχεί σαν το ιδανικότερο μουσικό χαλί για ασταμάτητη μπυροποσία καθώς και για διαγωνισμούς βρεγμένης μπλούζας (made in L.A.). Μπείτε λοιπόν στην guest list για το bar των Σουηδών στο οποίο δεν υπάρχει τελευταία ειδοποίηση για ποτό παρά μόνο γυναίκες, άφθονο αλκοόλ και υψηλή ποσότητα αδρεναλίνης. Τα βασικά συστατικά δηλαδή ενός ολονύκτιου και επιτυχημένου hard rock party. Δυναμώστε λοιπόν την ένταση και να θυμάστε…..
…..Party ain’t over till they say so………

Κείμενο : Αντώνης Κοντογιάννης