Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Uh Huh Her : Black and Blue ΕΡ (Topspin 2011)


To ότι οι Uh Huh Her είναι μπαντάρα δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς! Σίγουρα το γεγονός ότι κάθε φορά καταφέρνουν να κάνουν ένα βήμα ακόμα ψηλότερα δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να μην το υποστηρίζει. Και αυτή τη φορά λοιπόν το Καλιφορνέζικο ντουέτο έβγαλε στην αγορά κάτι που σας το λέω εξαρχής είναι σχεδόν αδύνατο να μην θες να το αγοράσεις!

Οι δύο πανέμορφες κοπέλες σκέφτηκαν ότι ο καιρός είναι πολύς μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους Nocturnes,και μας προσφέρουν ένα ΕΡ με έξι ολοκαίνουρια τραγούδια που ειλικρινά θα δυσκολεύσουν και τον πιο απαιτητικό στο να αποφασίσει πιο είναι το καλύτερο. Με μουσική που ακροβατεί ανάμεσα στο electro-rock,τον lo-fi ήχο και το synth based new wave καταφέρνουν να βάλουν πλατιά τη σφραγίδα τους σε μια σειρά από εξαιρετικά νέα τραγούδια!

Όταν μια κυκλοφορία ξεκινά με ένα τραγούδι όπως το Black and Blue είναι βέβαιο ότι ο τυχερός ακροατής θα έχει ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. ένα τραγούδι που αποπνέει φρεσκάδα, ένα τραγούδι που σε κάνει να θες να χορέψεις στο ρυθμό του! Εξαιρετική μελωδία, πραγματικό ξεσήκωμα και η συνέχεια που ακολουθεί είναι καλύτερη! Συνέχεια που έρχεται με το Never the Same,ένα τραγούδι μελαγχολικό μεν, εξαιρετικό δε. Indie μελωδία και διπλά αιθέρια φωνητικά σε κρατούν σε εγρήγορση! Μελαγχολίας συνέχεια και στο I've Had Enough,αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχεις ήδη χαθεί στη γοητεία που εκπέμπει η κάθε νότα αυτού του ΕΡ και θες κι άλλο!

Το Philosopy έρχεται για να σε παρασύρει και πάλι σε χορευτικούς ρυθμούς. Εξαιρετική synth-pop σύνθεση και η μαγεία συνεχίζεται! Fascination και το αποτέλεσμα είναι όντως fascinating. Μελωδία σε πιο chill ρυθμούς, φωνητικά που ξεχειλίζουν από αισθησιασμό και το χαλί στρώνεται για το μεγάλο φινάλε! Φινάλε που έρχεται με το No Sacrifice,ένα καθαρά συναυλιακό τραγούδι καθαρού electro-rock που σε κάνει να χάνεσαι στη μελωδία του! Ξαφνικά οι νότες τελειώνουν και πιάνεις τον εαυτό σου να θέλει κι άλλο! Κι έτσι πρέπει!

Όποιος ακούσει το συγκεκριμένο ΕΡ δε νομίζω να πει ότι βρίσκει κάποιο ψεγάδι! Εξαιρετικό σε όλα σε σημείο μάλιστα που σε κάνει να αναρωτιέσαι "αν το πρώτο πιάτο της επερχόμενης κυκλοφορίας τους ήταν τόσο καλό, άραγε το "Nocturnes" θα αγγίζει το τέλειο;" . Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δυστυχώς θα αργήσουμε να την πάρουμε, προς το παρόν όμως μένουμε με την απόλαυση που μας χαρίζει αυτή η απίστευτη κυκλοφορία!

Κείμενο : Γιώργος Παρδάλης