Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Pain of Salvation - Road Salt One



Μετά το Scarsick (2007) οι Pain Of Salvation, κυκλοφόρησαν το νέο τους album τον Μάιο του 2010 με τίτλο “Road Salt One ”.Αυτή τη φορά οι POS κατέφυγαν σε ένα πολύ διαφορετικό style σε σχέση με τα προηγούμενα albums, κρατώντας πάντα μια επαφή με τα πιο μόνιμα χαρακτηριστικά τους. Εδώ τα φωνητικά του Daniel Gildenlöw και η δυναμικότητα της μουσικής τους φαίνεται να κατευνάζουν, μεταδίδoντας μια διαφορετική ενέργεια απ' ότι συνήθως. Τα πλήκτρα τους κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους και οι κιθάρες τους υιοθετούν έναν πιο σκληρό τόνο.

Τα blues-rock του 70 εμφανίζονται σε αρκετά κομμάτια του Road Salt, που συνδέονται τέλεια με τη φωνή του Gildenlöw , γιατί όπως φάνηκε μπορεί να ερμηνεύσει και αυτό το είδος. Το “No Way”, πρώτο κομμάτι αποτελεί ένα απ' αυτά. Ακόμη, κάποια κομμάτια θυμίζουν κάτι πιο “epic”, που μας κατεβάζει σε κάτι πιο σκοτεινό και μελαγχολικό. Το “Sleeping under the stars” δεν γίνεται να μην τραβήξει την προσοχή- μουσική που θυμίζει ταινία του '60 και έξυπνο στίχο που θίγει τον τρόπο που τα fan-girls, αντιμετωπίζουν τους rock stars. Σε μερικά τραγούδια έχουμε πιο σκληρό rock ήχο και τις άγριες κραυγές που όντως, θυμίζουν POS. Το ερωτικό στοιχείο διατηρείται σε πολλά απ' τα κομμάτια. Προς το τέλος, γίνεται κατανοητό, γιατί διάλεξαν αυτόν τον τίτλο για το album. Το ομώνυμο κομμάτι “Road Salt ” είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι που ξεχωρίζει. Με ήχο εντελώς δικό τους, πλήκτρα σε μια παραμυθένια και γλυκιά μελωδία και στίχο παρηγορητικό και σκεπτικιστικό.

Το Road Salt One απολαμβάνεται μουσικά και στιχουργικά, καθώς οι Pain Of Salvation καταφέρνουν να μας συνεπάρουν κατά τη διάρκεια του δίσκου, αλλάζοντας τη διάθεση μας όπως αυτοί θέλουν και φέρνοντας μας κοντά σε πολλά συναισθήματα.

Κείμενο : Β.Μ.